Jakten på et sunnere liv, del 1

Jakten på en sunnere kropp og bedre helse fortsetter.

På fredag forkynte Thomas at han skal kutte kraftig ned på karbohydratene. Ikke bare trenger jeg selv å legge om på kostholdet, det skader jo heller ikke å være en støttende kjæreste. Jeg tok en bestemmelse i dag på at jeg skal prøve å gjøre det samme til en viss grad. Det slo meg etterhvert at det kanskje blir vanskeligere enn først antatt. Bort og vekk med brød, pasta, poteter og ris. Er tilbehør en saga blott? Jeg trenger råd, inspirasjon og gode forslag. I mellomtiden googler jeg. Jeg ser at jeg kanskje må prioritere matlaging litt mer. Kanskje jeg kan lage doble porsjoner middag og ta med rester på jobb? Ja? Jeg ser jo for meg at frokost og lunsj blir den største utfordringen. Jeg trenger råd. Hjelp meg! Jeg skal ihvertfall la være å ha sjokolade i kontorskuffen. Det er en start.

Også var det bevegelse. Det er en kjent sak at jeg beveger meg for lite. Man har da bil. Første skritt i riktig retning: isteden for å kjøre innom butikken på vei hjem fra jobb så kan jeg parkere hjemme, og så rusle til butikken. Det må da være noe. Og jeg skal ikke ta heisen på jobb mer.

Dette var del 1. La oss håpe det kommer en del 2.

Reklamer

20 kommentar

 1. Hva med å kutte ut litt av det bare?
  Spise bare skikkelig grovt brød, fullkornspasta (gjerne av spelt begge deler), en og annen potet ettersom det gir mer metthetsfølelse enn ris og du dermed klarer deg med mindre. Og vil du ha ris kan du jo kjøpe brun ris, og vaske den veldig godt slik at du vasker vekk en del stivelse.
  Noe karbo må du jo ha uansett tenker jeg, hvis det skal være noe aktivitet på deg 🙂

 2. Jeg hadde jo håpet at jeg skulle slippe aktivitet, da. Fnis.
  Jo, jeg er med på den. Jeg må finne litt mer ut av hva som inneholder minst når det gjelder brød. Fedon-brødet er vel ganske greit, men veldig dyrt.

 3. Eg har gått tur i regnet etter middagen, ilag med seksåringen. Ho blir så begeistra, ho går i grunnen fort nok, og ho pratar i veg heile tida. Trim og kvalitetstid. Smekk smekk.

 4. Hoppas det går riktigt bra för er båda. Jag antar att det är GI ni ska testa?

 5. Omelett er godt og passer sikkert inn i dietten din. Forøvrig så har jeg ikke sansen for de karbohydratfattige diettene. De kan få en fort ned i vekt, men så er en avhengig av å holde forbruket nede etterpå også.

 6. Kutt snop, brus og kaker. Legg til litt mer bevegelse. Vips.

 7. Jeg tror på faste, små måltider og bevegelse. Jeg går alltid til butikken. Nå skal det sies at den ligger maks tohundre meter unna. 😉

 8. Jodda.. jeg slenger meg på den, i hvertfall sånn rent mentalt og psykisk akkurat her og nå. Jeg antar likevel at jeg kommer til å saumfere kjølekspaet etter noe jeg SKIKKELIG har lyst på om ca. 20 minutter. 😉

 9. Avil: Det er fint å gå tur med 6-åring.

  Christina W: Jeg har ikke satt meg så mye inn i detaljer om GI. Jeg skal prøve å ha så lite karbo som mulig, og prøve å finne frem til de sunne karbohydratene. Vi har mye litteratur om det på jobben. Jeg må bli litt klokere de neste dagene. Nå har jeg ikke mye peiling.

  turkis: Omelett er finfint. Jeg bare ser for meg at det blir litt tamt uten brød?

  impen: Jeg tror jeg skal fortsette med proteindrikk til frokost og kanskje lunsj. Den metter, og krever ikke mye forberedelser. Og den får i gang systemet.

  JCR: Hehe! Jeg dro i butikken nettopp. Kroppen min SKREK etter sjokolade, men jeg endte opp med frukt og juice. Det blir ikke helt det samme nå, men av erfaring vet jeg at det er en vanesak og at sukkersuget gir seg etterhvert. Enn så lenge. Cluet for meg nå får være å ikke ha fristelser tilgjengelig. Jeg hadde en kvart flaske cola. Den måtte jeg selvfølgelig drikke opp i kveld.

 10. Det viktigste først: Har du bil igjen?
  Jeg er lei for å si det, Linda, men trening er faktisk det du trenger.
  Din slappfisk. :brutal:

 11. Jeg kjenner mine begrensninger, trine. *spiss*
  Jeg skal bevege meg mer, men trening ligger ikke helt for meg. Men jeg har altså spurt Camilla om vi skal gå turer sammen. Kanskje jeg angriper treningssykkelen til Thomas igjen en dag.

  Du vet med meg, trine; når det faller seg naturlig…

  Bilen er på verksted. Jeg låner bil av Jonas. Ihvertfall denne uken. Neste uke kommer mor og far… 🙂

 12. Kroppen trenger jo litt karbohydrater, tror «cluet» er å spise variert og kutte ut chips og cola, og litt bevegelse. For eksempel, kroppen trenger fett, men da heller den sunne fett-typen. Dette er vel mer en livs-stil endring enn slankekur, jeg har ikke troen på slankekurer.

  Ellers, istedenfor mye poteter og pasta, så forskjellige salat-typer. Salat trenger ikke være kjedelig. Det er mye spennende frukt og grønt typer der ute nå. Og en ‘varm/kald’ salat som er god, er en vanlig mikset salat, men med stekt, varm sopp oppi.

  Uansett, lykke til! 🙂

 13. Når det faller seg naturlig er en ypperlig leveregel faktisk.

  Hjelpemannskap Krølle og Krølle til disposisjon! Tataaaaa!

 14. No fell det seg ofte naturleg for meg å ikkje reise meg.

 15. Ikke noe snop de siste to dagene. Jeg har bare gått trapper. Ingen heis. Det er en start.

 16. Flinka. Stå på! Jeg beveger meg mer enn jeg har gjort siden jeg gikk med barnevogn.

 17. Bevegelse gir liv og smil om din smukke munn – men kjære, men du er jo vakker som du er – og trenger du flere besettelser da? Jeg ante ikke at potetinntaket ditt var så dramatisk…
  La Thomas teste det ut først i alle fall, så kan du nyte godt av hans erfaringer
  Slapp av og lev du – lykke til i dag – sender tanker – mange –

 18. Del 1 – fordrer ikke det en oppfølger?

 19. Haha, no utøver Katrine «lett press».

 20. Jeg hadde faktisk tenkt å komme med en oppfølger i dag, fortenk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: