Et LITT sunnere liv, del 2

En oppfølger på forrige ukes post.

Dette har vært helt fint. Fanatiker har jeg ikke vært. Jeg har inntatt karbohydrater, men i begrensede mengder, og i sunnere form. Tynne fedonbrødskiver med masse deilig pålegg isteden for 3 Kvikk Lunsj og en baguette, type hvitt brød, med et par skiver ost og skinke skylt ned med 2 flasker cola.

Kveldsmat har gjerne vært nydelig spekeskinke, fetaostfylte oliven og god ost. En ettermiddag var det nydelig vær og da skeiet sønn og jeg ut med en is. Og det er helt greit. Det er greit å spise en is i sola, men det føles ikke greit å smugspise 200 g sjokolade. Jeg har spist litt eplebåter dyppet i vaniljekesam, og det har dempet søtsuget ned veldig. Litt sjokolade på lørdag. Også greit. Stort sett vann på jobb. Lettbrus en dag. «Ordentlig Cola» når jeg har spist ute.

Ja. Jeg har altså spist godt og nok, og en god dose karbohydrater, men jeg har vært mer bevisst enn jeg pleier. Det føles mer naturlig å ta trappene enn heisen. Jeg tar det sakte. Det ligner ikke meg, for jeg er gjerne et skippertakmenneske som har store planer, og ikke helt greier å gjennomføre.

Røykingen er litt på samme måte. Jeg tillater meg å røyke dersom jeg virkelig vil. Det har resultert i et forbruk av ca 20 sigaretter tilsammen de siste 2-3 månedene. Som oftest har det nå gått ca to uker mellom hver gang jeg har røkt. Inntil februar var røyking noe jeg bedrev daglig. Det gir en stor frihetsfølelse å tenke at jeg ikke MÅ røyke. Og jeg MÅ ikke spise sjokolade hver dag.

Neste skritt blir å prøve å bestige treningssykkelmonsteret igjen. Følg med, følg med.

Reklamer

10 kommentar

  1. Du er så flink til sånne fornuftige livsendringar. Eg suger på sånt.

  2. Om jeg er spesielt flink gjenstår å se. Men jeg likte fremtidsvisjonen din som havnet under «Agurkpost».

  3. Sjå der du. Eg er så feit at eg ikkje ser kor eg postar. *dramatisk*

  4. Så så. Jeg tror wordpress har et aldri så lite comments-bøgg.

  5. Hvi du klarer å bestige ergometersykkelmonsteret setter jeg pris på hvis du tar turen over til vestlandet og temme min, for jeg har ikke sjans her 🙂

  6. Dersom ein is i sola er greit men smuginntak av 200 g sjokolade er ugreit, korleis stiller vi oss då til smuginntak av ein halv liter is, føler vi? Og har det noko å seie om det hypotetisk sett var karamellsaus og oboy-pulver på?

  7. Man stiller seg forståelsesfull til et inntak av en halv liter is med karamellsaus og oboypulver på. Svært forståelsesfull.

  8. Nett no et mannen min valnøttis fra Mövenpick og eg et altså ikkje. Går eg meir ned i vekt av å sitje her og vere misunneleg?

  9. Hvis du presser i deg en bit kålrot mens du sitter der så raser du ned.

  10. Nå fikk jeg lyst på is.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: